Dagje GPS team en maatschappij

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Ons team van DagjeGPS.nl vindt het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Dit doen wij, omdat wij naast de economische waarde (profit) steeds meer waarde hechten aan mens, maatschappij (people) en het milieu (planet). Bovendien is in deze tijd van economische crisis het thema ‘duurzaamheid’ uiterst actueel. Lees dit ook in onze MVO-verklaring.

 

Samenwerking in coöperaties en verenigingen

DagjeGPS.nl vindt samenwerking belangrijk. Doordat bedrijven en organisaties onderling samenwerken, wordt het aanbod verbeterd en steeds meer afgestemd op de marktvraag. Zo waren wij lid van coöperatie Aa-Land en van de coöperatie Het Groene Woud. Beide organisaties hebben duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan.

 

Milieubewust ondernemen

Vrijwel iedereen begrijpt dat de zorg voor het milieu bij jezelf begint. Daarom houdt ons team ook rekening met het milieu in verschillende opzichten:
– Wij vragen onze deelnemers hun afval van onderweg mee te nemen naar het eindpunt van hun route of te deponeren in de daarvoor bestemde afvalbakken in het gebied.
– Regelmatig meldt ons team het zwerfafval van anderen bij de milieupolitie.
– Op kantoor scheiden wij ons eigen afval: batterijen bij de supermarkt, plastic en lege blikjes of drankverpakkingen bij plastic afval.
– Onze routes zijn veelal digitaal en papieren versies worden gelamineerd om meerdere malen te gebruiken.
– Ons team organiseert geen milieubelastende activiteiten in het gebied, zoals activiteiten met solexen, motoren, quads, tuktuks, oldtimers of andere gemotoriseerde vervoersmiddelen of lawaaimakers.

 

Samenwerking met lokale ondernemers

Om de lokale economie te bevorderen werken we vooral graag samen met lokale ondernemers en partijen. We halen onze teamprijzen, zoals de Rode Rooise Heidewijn bij Wijngaard Domaine les Damianes uit Sint-Oedenrode, Het Vlagheide Teambier komt van de brouwerij Sint-Servattumus uit Schijndel en de Schijndelse Rebel van onze zakenlijke partner Winery & Herbs. Onze groepen ontvangen we op verschillende gastvrije locaties, geheel afhankelijk van de activiteit of het culinair arrangement dat door de klant wordt gekozen.
Een goed voorbeeld is de samenwerking met Winery & Herbs, Ons Boerderijke, Tennispark de Eerde, Miss Hyacinth, Schaapskooi Schijndel, Vincentre (Nuenen), Boerderijterras Het Venster (Vinkel) en met verschillende horeca-ondernemers in de Meierij. Vanzelfsprekend blijven we altijd op zoek naar nieuwe partners om mee samen te werken.

 

Stageplaatsen voor ROC-leerlingen

Van februari 2011 tot november 2018 was DagjeGPS.nl een door SBB (voorheen ECABO) officieel erkend leerbedrijf voor de commerciële richting(en) en kwalificatie(s):
– Assistent Communicatiemedewerker
– Marketingmedewerker
– Medewerker Evenementenorganisatie
Een aantal leerlingen mochten wij als tijdelijk lid van het team ontvangen. Deze leerlingen worden van begin tot eind professioneel en persoonlijk begeleid door onze teamleider en eigenaar Patrick van der Heijden. De meerderheid is met succes geslaagd! In 2015 werd de erkenning nogmaals met vijf jaar verlengd door ECABO (momenteel SBB).
Voor Matchworks, een initiatief van het regionale bedrijfsleven in Noordoost Brabant, ROC De Leijgraaf en ECABO, was DagjeGPS.nl één van de eerste bedrijven die de intentieverklaring heeft getekend. Het speelveld van Matchworks is het vakgebied Marketing & Communicatie en richt zich met name op het vergroten van de samenwerking tussen leerbedrijven, school en kenniscentrum voor dit specifieke vakgebied. Door de tijdelijk stop in november 2018 is de erkenning als leerbedrijf tot op heden (nog) niet verlengd.

 

Maatschappelijke stagiairs

In de periode van november 2010 tot december 2013 bood DagjeGPS.nl enkele stageplaatsen aan leerlingen van het Elde College om hun maatschappelijke stage op een nuttige manier in te vullen. Een aantal arrangementen, waaronder Dagje GPS Het Mysterieus Maffiaspel, Dagje Schijndel in Beeld en Dagje GPS Koeverings Ganzenbord zijn mede door de goede hulp van de leerlingen tot stand gekomen. De leerlingen krijgen naast inzicht in een recreatiebedrijf ook leerzame aspecten mee van marketing en communicatie. Helaas verdween het systeem van de maatschappelijk stage in 2014 door een politiek besluit.

 

Acties voor derden

DagjeGPS.nl schenkt graag aandacht aan lokale projecten door derden. Een goed voorbeeld is het (roulette)spel op verschillende streekmarkten. De opbrengst hiervan gaat altijd naar een goed doel, bijvoorbeeld aan de herbouwplannen van Stichting Koeveringse molen.

Kortom, er zit wat meer verborgen achter de GPS-activiteiten van DagjeGPS.nl, dan u wellicht had gedacht. Ons team heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan.

 

Informatie & reserveringen op info@dagjegps.nl

Facebook: @dagjegps  |  Instagram: dagjegps

 

DagjeGPS.nlBeleef samen Het Gezelligste Dagje Uit!